Terug naar alle artikelen

Ervaring? Oud nieuws. Skills? Daar begint het pas echt!

Geschreven door

Darryl Hopman

|

Co Founder

Gepubliceerd op 5 maart 2024

Als de drijvende kracht achter een bloeiend bedrijf, is het verleidelijk om te blijven vasthouden aan het verleden, waar ervaring als heilig werd beschouwd. Maar laten we eerlijk zijn, het zijn niet de jaren die het verschil maken, het zijn de verdomd goede skills! Laten we eens inzoomen op waarom skills nu het gesprek van de dag zouden moeten zijn. 


Welkom in het tijdperk van de skills

We leven in een tijd waarin verandering de enige constante is. Technologische sprongen, globalisering en industrie-evoluties zorgen ervoor dat traditionele beroepen in een oogwenk veranderen of zelfs verdwijnen. Als CEO begrijp je dat het draait om de skills van vandaag, niet de ervaring van gisteren. Het is tijd om de spotlight te richten op de vaardigheden die potentiële teamleden écht in huis hebben. 

En hoewel ervaring vertelt waar iemand al geweest is, laten skills je zien waar een kandidaat naartoe kan stormen. Het vermogen om nieuwe skills te leren en deze in de praktijk te brengen, maakt nieuwe kandidaten wendbaar in een wereld die razendsnel verandert. Als werkgever hunker je naar kandidaten die bereid zijn zich aan te passen en bij te leren. Je wilt teamleden die niet alleen meedraaien, maar vooroplopen. Het is niet langer enkel wat ze hebben gedaan, maar wat ze kunnen doen - en snel! 


Skills: de bouwstenen van innovatie 

In een tijd waarin innovatie de katalysator is voor succes, zijn skills de bouwstenen van creativiteit en vooruitgang. Het zijn niet meer slechts de jaren aan ervaring die een bedrijf naar nieuwe hoogtes brengt, maar de unieke combinatie van vaardigheden die individuen met zich meebrengen. Een team met diverse skills kan samenwerken om innovatieve oplossingen te smeden die een bedrijf onderscheiden van de rest.


In deze blog geven we nóg meer insights over waarom skills-based hiring de toekomst is.  


Stop dus nu met je blind te staren op een selectieproces op basis van ervaringsjaren; investeer in het kweken van een team met een breed scala aan skills. Laat kandidaten zich verdiepen in nieuwe technologieën, hun communicatieve vaardigheden aanscherpen en leiderschapskwaliteiten ontwikkelen als een strategische zet. Het opbouwen van een set met diverse vaardigheden verhoogt de waarde en aantrekkelijkheid van jouw team op de arbeidsmarkt. 


Skills zijn de megasterren 

Ervaring is leuk voor de geschiedenisboeken, maar het zijn de knallende skills die iemand écht onderscheiden. Het vermogen om snel te leren, zich aan te passen en te innoveren is de rode loper naar succes in een wereld die non-stop evolueert. Dus, beste CEO, laten we het gesprek verleggen van ervaring naar skills - de onbetwiste megasterren van het moderne personeelsbestand.


Ready to rock? Plaats een gratis opdracht en vind jouw perfecte match.  

Relevante artikelen